sreda, junij 01, 2016

lenart.čepon.si - najden, "izgubljenozaseden" in dobljen URL

VZTRAJNOST SE VEDNO OBRESTUJE

URL ali spletni naslov lenart.čepon.si je bil moj cilj več kot 6 let. Ja pravilno se prebrali več kot šest dolgih let ! !

Pregovor, rek ali kakorkoli bi se zgornji naslov lahko imenoval, je še kako resničen. Čeprav ga poznajo skoraj vsi, si ga k srcu resnično vzamejo le redki. Skoraj po pravilu so to le tisti najbolj vztrajni.

Back - Ledena Doba 3Najprej je bilo potrebno imeti idejo. No, to ni bilo tako težko. Ime imam, priimek tudi. S skrivanjem za psevdonimi se mi ni dalo ukvarjati in res ne razumem vseh tistih, ki se na spletu skrivajo za raznimi "govorečimi domislicami" tipa navadi-se-in-za-služi-z-menoj-ter-srečen-boš-do-konca-življenja-. Back iz Ledene dobe 3 bi pihnil skozi zobe in dejal: "Ph, turisti". Slovencem nam gre precej na roke tudi krovna slovenska domena si. Torej, brez veliko pompa in z zelo malo truda je bila logična odločitev na dlani lenart.čepon.si bo URL mojega spletnega dnevnika. Pika.

Pregled prostih domen me je pred letom 2010 vsakič znova razočaral. Imel sem pač to smolo, da se eden izmed mojih zelo daljnjih sorodnikov ukvarja z avtovleko in domena cepon.si je bila zasedena. Vendar nikoli nisem obupal. Vsako leto sem okoli datum poteka domena spremljal dogajanje povezano s predmetno domeno.

Delna rešitev je povsem nepričakovano prišla popolnoma z druge strani. Proti koncu leta 2010 je Arnes napovedal možnost registracije domen s šumniki. Moja hvaležnost za priimek Čepon v tistem trenutku ni imela konca. 20.10.2010 mi je tako uspelo registrirati slovensko domeno čepon.si. Yupijayej.

Samo leto in pol kasneje se mi je zopet smejalo. V začetku leta 2013 sem kar tako iz navade preveril kaj je z domeno cepon.si. In glej ga zlomka register je pokazal, da je prosta. Šment sem dejal sam pri sebi, sem se morda zatipkal? Podroben pregled podatkov, ki jih izpiše register je pokazal, da ne, vse je bilo OK. Ni mi bilo sicer jasno zakaj je bila domena kar naekrat prosta, po glavi so se mi podili razlogi kot so, pozabljivost, kriza v gospodarstvu, zaprtje podjetja v lasti žlahtnika, vse te misli sem hipoma odrinil na stran in takoj registriral domeno cepon.si. Datum registracije 23.02.2013. Prava mala zmaga podprta z veliko vztrajnosti:

Kam in kako naprej? Načrt je bil sedaj takšen: spletna stran se bo odpirala na www.cepon.si, medtem, ko bo spletni dnevnik t.j. blog domoval na lenart.čepon.si. Na vrsti je bilo iskanje tehničnih rešitev. Po možnosti brezplačnih.Ni komentarjev: